Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

La
LauravH - 23-01-2020 14:07:55
Huishouden & Energie

Verhuurder vraagt 125 pm voor warm water..

Hi allemaal,

ik huur nu voor ongeveer 2,5 jaar een appartement in eindhoven van +/- 50m2. destijds betaalde ik voor de kale huur 850 euro (waarvan 150 servicekosten) en 75 euro apart voor warm water. ondertussen is het bedrag natuurlijk elk jaar verhoogd, en wil mijn verhuurder nu het absurde bedrag van 125 euro per maand voor warm water hebben, aangezien mijn vriend is komen inwonen. even ter verduidelijking, de 125 euro pm is alleen voor warm water. ik heb verder geen gas, want kook elektrisch, en betaal dus de gemeentelijke belastingen, koud water, stroom, en internet allemaal nog apart zelf.

daarbij komt ook nog eens dat ik, sinds ik er woon, nog geen enkele afrekening heb gehad van dat warme water (ik heb wel een eigen meter). iedere keer allemaal smoesjes, en ondertussen is gisteren de meter vervangen naar een 'slimme' meter. de afgelopen 2,5 jaar zou niet meer worden verrekend, waardoor ik die 75 euro per maand dus sowieso kwijt ben. dit vind ik uberhaupt ook al niet kunnen, en mag volgens mij niet eens.

wat zijn mijn rechten hierin? ik weet dat de kale huurprijs mag worden verhoogd, maar dat voorschot is bizar. ik ben ook niet van plan dit te betalen, aangezien ik zeker weet dat dit veel te hoog is, en de kans zeer aanwezig is dat ik hier natuurlijk ook geen afrekening van te zien ga krijgen...

wat kan ik doen?

gr, laura