Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

se
seakyaker - 03-02-2020 15:36:56
Vakantie & Reizen

moet ik toeristen belasting betalen bij overnachten in mijn eigen gemeente

Als ik met mijn kajak een trektocht door friesland vaar kom ik ook op campings die in mijn eigen gemeente liggen. daar wil ik dus geen toeristen belasting betalen en dat leverd nogal eens een fikse discusie op. sta ik in mijn recht.

het tweede probleem is ameland. volgens de regels van de vng is toeristen belasting alleen bedoeld als je overnacht. als ik met mijn kajak naar ameland vaar, dan verblijf ik daar een kleinen twee uur totdat het tij kentert en dan vaar ik weer terug naar holwerd. als veiligheid meld je je aan  bij de brandaris en ook bij aankomst op de eilanden bij de havenmeester. dit ging altijd goed, tot het najaar van 2019, toen moesten we toeristenbelasting betalen terwijl we niet overnachten. je melden bij de havenmeester met een groep kajakers gaat je dus geld kosten.

is er iemand die hier recht aan kan doen, want het is wel niet veel geld, maar het voelt verschrikkelijk oneerlijk.