Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ij
ijpe - 04-02-2020 17:46:43
Geldzaken & Recht

Belasting op uitkering

Hallo ik wil en ik ben 61 jaar en ben met mijn 14 jaar begonnen te werken ik kan nu niet meer deelnemen aan het voor mij hectische arbeidsproces.
dus rontkomen van een wia uitkering, met deze uitkering konden we na alles in ons leven te hebben beknibbeld net rondkomen door niets meer te ondernemen.
het uwv voert bezuinigingen uit en mensen die niet meer mee kunnen flikkeren ze de wia uit en het uwv heeft mij van 80 / 100% herkeurd naar 70,26% dus volgens het uwv restverdiencapaciteit wat voor mij niet haalbaar is en krijg nu een wia vervolguitkering.
met een wia vervolguitkering gaa je flink omlaag en met deze uitkering houden we nu per week 93 euro over om voor 2 personen van te eten, kleden en de extra dingen die er zo nu en dan voorbij komen zoals verjaardagen en iets in huis halen als de kleinkinderen langs komen.
dus ik kan je vertellen dat het behoorlijk beknibbelen is, er moet dus niets raars gebeuren want dan zijn we de klos.
nu komt het kromme hier in nederland in 2017,- 2018 en 2019 krijgen we bericht van de belasting dat we verplicht aangifte moeten doen dus een belasting verrassing in 2017 van 337 euro :-( en in 2018-19 iets lager.
ik krijg van het uwv arbeidsongeschiktheidsuitkering en van het abp een stukje arbeidsongeschiktheidspensioen te samen 1348 euro netto en omdat ik dit samen van 2 instanties krijg wordt ik door de belastingdienst nog even lekker belast.
ik begrijp dat als je 2 behoorlijke inkomens hebt dat je dan door de belasting wordt aangeslagen maar mensen die het moeilijk zat hebben en het hoofd maar net boven water kunnen houden vind ik dit een schande.
nu in 2020 heeft het vgz de prijs van de zorg verlaagt jippyyy!!
maar gelukkig zijn er voor de minderbedeelde een collectieve verzekeringen zoals het vgz gemeentepakket compleet.
super vgz maar in 2020 gaan voor ons de zorgkosten niet omlaag maar worden 11,12 euro duurder per maand.
waar gaat dat heen hier in nederland 61 jaar en niet meer mee kunnen en door het uwv weggeduwd worden in een wia vervolguitkering en dan door de zorg vgz en de belastingdienst worden leeg gezogen.
 
is hier iets tegen te doen dat ik in iedergeval achteraf geen belasting aanslag krijg want dat is een behoorlijke aanslag op mij budget.