Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

GJ
GJTV - 18-03-2020 12:31:16
Vakantie & Reizen

De vakantie is aanbetaald, reisorganisatie wil nu de rest.

In februari een reisgeboekt en aanbetaald bij sunweb om in mei naar girekenland - kreta te gaan. de regering roept inmiddels op om alle niet noodzakelijke reizen niet te doen. nu is het iets meer dan 6 weken voor vertrek en heb ik sunweb gevraagd of ik de rest nog moet voldoen aangezien de reis zeer waarschijn niet door kan gaan i.v.m. het corona virus. 

reactie van sunweb: ze gaan ervanuit dat de vakantie door kan gaan en melden dat de betaling staat los van alles wat er nu gaande is m.b.t. het corona virus. betaald je het restant niet 6 weken van te voren dan houden ze de aanbetaling (=30% van de reissom) als annuleringskosten en verwijzen ze naar de anvr reisvoorwaarden.

de anvr heeft de regering gevraagd de grenzen niet te sluiten om reizigers terug te kunnen halen. inmiddels vraag ik mij af wordt gedaan om de consument te dwingen geld te blijven overmaken naar de reisbranch en te voorkomen dat ze de reizen terug moeten gaan betalen of te annuleren zonder kosten. 

sunweb geeft aan via hun website dat: alle betaalde reizen die niet doorgaan i.v.m. het corona virus, de klant niet hun geld terug krijgen maar in plaats doorvan een tegoedbon die ze dan binnen 1 jaar bi sunweb alsnog kunnen besteden. ik neem aan dat veel meer mensen hun zomer vakantie al geboekt hebben, hoe gaan die hiermee om? ik vind het niet juist dat sunweb er toch op staat dat ze de rest van de reissom eisen en anders 30% annuleringskosten in rekening brengen. doen alle reisorganisaties dit? mag dit in deze situatie?