Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jan15 - 28-04-2020 22:33:34
Voeding & Gezondheid

Misleiding in totstandkoming huurovereenkomst Vegro

Hulpmiddelenleverancier vegro stelt dat er na een korte bruikleenperiode via de zorgverzekeraar eenzijdig sprake is van een huurovereenkomst voor een drempelhulp met een aanschafwaarde van 24,00 euro. de huur die men vervolgens durft te rekenen bedraagt 26.60 euro per dag en +/- 300 euro per jaar. hier kwam ik als mantelzorger achter na 1,5 maand en heb toen contact gelegd met vegro en een klacht ingediend.

vegro refereert hier aan een toegezonden hulpmiddelenovereenkomst die aan het begin van de leenperiode is toegezonden aan mijn moeder van 90 jaar. in de overeenkomst staat vermeld dat er een mogelijkheid is om aansluitend een huurovereenkomst af te sluiten. de overeenkomst is nooit getekend, noch is de huurovereenkomst aangegaan. vegro stelt dat hier stilzwijgend sprake van is door niet te reageren op een signaleringsbrief die ruime 4 maanden voor het einde van de bruikleenperiode is verstuurd.

ik verwijt vegro misleiding en misbruik maken van het vertrouwen van kwetsbare clienten. vegro volhardt in haar standpunt dat er 1,5 maand gehuurd is en dat alsnog de huur over deze periode betaald moet worden. voor mij is het geen financiele kwestie maar een principiele kwestie, omdat vegro door haar manier van communiceren eenzijdig en bewust kwetsbare klanten misleidt en huurgelden vraagt die niet in verhouding staan met de waarde van het hulpmiddel. ik ben benieuwd of er vergelijkbare kwesties zijn die mij adviseren hoe te handelen en deze leverancier aan te pakken.