Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

So
Sofie88 - 28-05-2020 16:26:44
Geldzaken & Recht

Weigering opzeggen sportschoolabonnement

hallo, gister liet rutte weten dat de sportscholen mogelijk op 1 juli open kunnen, ipv op 1 september. dat zie ik echter totaal niet zitten. naast de gezondheidsrisico's (hoe klein ook), ben ik door de crisis financieel ook heel hard geraakt en kan ik het abonnement sowieso niet bekostigen (het gaat om een premium sportschool abonnement van €105,- per maand!)

daarom heb ik al eerder geprobeerd mijn abonnement bij de sportschool op te zeggen. daarbij heb ik gewezen op de gezondheidsrisico's en mijn financiële benarde situatie, maar omdat ik een jaarabonnement heb wordt mijn opzeg niet geaccepteerd en wordt aangegeven dat ik dit jaar vol moet maken 'ongeacht welke omstandigheden dan ook'. daarop heb ik een heel uitgebreide email gestuurd waarin ik uitleg dat de weigering volgens mij niet correct is en dat er sprake is van een 'onvoorziene omstandigheid' die het toelaat het contract op te zeggen. ook heb ik gevraagd op welke grondslag de sportschool meent mijn opzegging te kunnen weigeren. ik kreeg hierop enkel een heel korte reactie dat ik niet mocht opzeggen, zonder enige onderbouwing. ook gaven ze aan dat ze weer lidmaatschapsgeld gaan innen vanaf het moment dat ze weer open mogen. 

heeft de sportschool gelijk door mij aan mijn contrat met hun te houden? zouden de concrete omstandigheden niet kwalificeren als 'onvoorziene omstandigheid' die het toelaat te kunnen ontsnappen aan het conctract?

bij de gedachte dat ik het abonnement in deze tijd moet doorbetalen, en wel zonder dat ik gebruik wil maken van de diensten, krijg ik het al benauwd en voor mijn gevoel klopt de harde opstelling van de sportschool niet. 

alvast veel dank,
sofie