Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
MarcelKramer - 11-06-2020 16:21:26
Geldzaken & Recht

LOI: wanprestatie onderwijsovereenkomst?

Beste forumleden,

sinds de zomer van 2017 volg ik op de opleiding hbo rechten (sjd) aan de loi via afstandsonderwijs. prima gelopen, vlotte service en vrijheid in het studeren. tenminste, tot oktober 2019. in die maand ben ik een module gestart waarvoor bij de afronding een verplichte contactdag noodzakelijk is. deze zou in het voorjaar van 2020 plaatsvinden. ik heb me hier dan ook tijdig voor aangemeld (en heb de bevestiging daarvan ontvangen).

mede door covid-19 is deze dag komen te vervallen. begrijpelijk natuurlijk, maar als onderwijsinstelling heeft de loi vervolgens - in mijn optiek - de verantwoordelijkeid om met een passend alternatief te komen. bijvoorbeeld een sessie via virtual classrooms of een vervangende schriftelijke opdracht. ik heb hierover sinds 1 januari 2020 maarliefst 7 keer contact gehad. keer op keer is de "afdeling contactdagen" van loi onbereikbaar. op schriftelijke verzoeken wordt niet gereageerd. tot 3 keer toe hebben kcc-medewerkers van de loi mij telefonisch toegezegd dat ze mij terug zouden bellen, en ook dit is niet gebeurd. laatstelijk, op 20 mei 2020, heeft een kcc-medewerker mij verzekerd dat er een vervangende opdracht in de maak is. die zou rond 1 juni met mij als student worden gedeeld. u raad het al: na telefonisch contact vandaag weet men van niets.

dit is des te prangender, omdat ik voornemens ben om op 1 september 2020 te starten aan de premaster rechtsgeleerdheid. daarvoor heb ik echter wel mijn hbo-diploma nodig. als dit zo doorgaat, leidt ik schade omdat ik niet kan doorstromen en dus studievertraging oploop. vanzelfsprekend heeft het feit dat ik nog niet "bevoegd" ben ook mogelijke gevolgen voor mijn positie op de arbeidsmarkt. dit heb ik ook meerdere malen aangegeven bij loi. ik vind een periode tussen 1 november 2019 en 1 juli 2020 om te komen tot een oplossing om een module af te ronden een érg gulle periode. 

ik vraag me af welke vervolgstappen nu handig zouden zijn om de loi te bewegen toch aan hun contactuele verplichtingen te voldoen? natuurlijk zijn er standaard regels m.b.t. een ingebrekestelling mogelijk, maar ik vraag me af of er leden zijn op dit forum die nog andere suggesties hebben.

marcel kramer