Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fe
FerryLin - 15-06-2020 12:10:18
Geldzaken & Recht

Idin is niet veilig

als een bedrijf mijn bsn wil opvragen via idin dan krijgen ze een nummer van de bank en met dat nummer kunnen ze mijn bsn opvragen tot zover gaat het goed, het probleem zit hem in het feit dat dat nummer voor alle bedrijven het zelfde is zonder tijds limiet ook is het nummer niet een uniek nummer dat per bedrijf veranderd maar blijft het altijd het zelfde en kan het nummer dus door iedereen zo vaak gebruikt worden als men maar wil zonder dat het gecontroleerd kan worden of die gene een nieuw nummer of een oud nummer gebruikt en daar door kan er dus ook niet gecontroleerd worden op fraude.
als ik niet zelf de voorwaarden van idin bij mijn bank ( abn-amro) had gelezen had ik hier niks van geweten en had ik dus het risico gelopen dat er met mijn bsn kan worden gefraudeerd.
het moet niet moeilijk zijn om een uniek nummer aan te laten maken met een tijdslimiet van bijv: 24 uur maar dit gebeurt dus niet de enige reden die ik er voor kan bedenken is dat het geld kost om een controle op te zetten zodat er 100% zekerheid is dat er niet zomaar iemand een bsn opvraagt.