Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
witje75 - 24-06-2020 21:39:06
Huishouden & Energie

Hoe verbindt je een inbouwreservoir aan een douche-wc?

Graag willen we tijdens de verbouwing een douche-wc laten installeren.
de aannemer zegt dat de loodgieter daar geen ervaring mee heeft, en dat ik zelf dus moet zorgen dat alles van dat toilet compleet is.
nu leek me dat niet zo moeilijk, dus heb dat afgesproken.
op zoek naar een douchetoilet kwam ik op een site waar een snelle chatfunctie was.
ik heb hun gevraagd wat ik nodig zou hebben als ik hun douche toilet (de creavit fe322.00700) zou kopen, in combinatie met de geberit up320 duofix. ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan. en hun vertelden me dat er daar geen verbinding voor nodig was, want dat die al prima op elkaar pasten. dus heb ik die besteld. het reservoir is juist voor douche wc's gemaakt.
helaas bleek na het kopen, dat er wel een slang onder het toilet loopt, maar dat die nooit lang genoeg om bovenaan de geberit te komen, enkel tot het einde van de mantelbuis. maar in de mantelbuis zit dus geen slang aangesloten zoals hun beweerden.

nu heb ik nog eens gevraagd hoe dit dan moet, en gezegd dat er geen handleiding bij zat. dan geeft de verkoper als reactie dat de loodgieter hem aan hoort te sluiten, en die heeft geen handleiding nodig. hij zou precies weten wat hij nodig heeft. als ik aangeeft dat hij daar geen ervaring mee heeft, en ik dus verantwoordelijk ben vinden ze dat heel vreemd. tja, ik kan me best voorstellen dat niet iedere loodgieter zulke ervaring heeft. helaas blijkt het enkel een winkel te zijn, en hebben ze zelf ook niets geen verstand op loodgieters gebied. terug sturen gaat ook niet meer, ik heb hem ondertussen al bijna 2 maanden in huis, maar door de corona is de verbouwing 3 maanden uitgesteld.
nu dus de vraag, weet iemand van jullie wat ik nodig heb?

de geberit inbouw reservoir heb ik nog niet in huis, maar daar staat bij: dit geberit reservoir is ook geschikt voor een van de geberit aquaclean douchewc’s. je sluit deze gemakkelijk aan op de mantelbuis die onderdeel is van dit reservoir. 

ik heb dus niet gekozen voor aquaclean douchewc, maar zal vast ook prima gaan op de creavit. het is dus de bedoeling dat de flexibele slang die ik nog moet kopen door de mantelbuis gaat, en zo achter het wandcloset uitkomt, zodat je de slang niet ziet.
geberit aansluiting waterleiding: buitendraad 1/2 inch.
de flexibele metalen slang onder het toilet eindigt in een 6 kantige moer die van binnen fijn schroefdraad heeft en van binnen 16 mm dik is. 

wie kan me vertellen wat ik nodig heb voor de loodgieter zodat hij beide onderdelen aan elkaar kan maken? is het verder wijs om een extra stopkraantje in de geberit te plaatsen, mocht de bidetkraantje bv ooit gaan lekken? 
ik hoop dat er hier iemand is met ervaring.

alvast bedankt.