Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcelmesman
marcelmesman - 14-07-2020 17:11:39
Geldzaken & Recht

Overstappen energie altijd na 1 jaar

ik werd zojuist weer gebeld door zo een bedrijf die energiecontracten aansmeert.
nu heb ik momenteel nog een doorlopend contract.

volgens de mevrouw aan de telefoon maakt het niet uit of je een 1 jarig of een 3 jarig contract hebt. na 1 jaar kan je altijd overstappen, en mogen ze geen opzegvergoeding berekenen. en mocht dit toch gebeuren, dan wordt deze altijd door je nieuwe leverancier vergoed.


dit vond ik een vreemd verhaal, maar volgens haar was het compleet logisch. anders zou je 3 jaar aan een contract vastzitten, terwijl de energieprijzen enorm naar beneden gaan. alleen als je binnen een jaar zou opzeggen, was dit wel een probleem.

als ik een contact voor 3 jaar afsluit, is dat toch mijn risico als de energietarieven dalen? als ze omhoog gaan blijft mijn tarief geldig, dat is toch het hele spel?

word ik hier nou gewoon verkeerd voorgelicht?
verder zie ik bij ongeveer elke energie leverancier (oxio, vattenfal, eneco etc.), dat ze geen opzegvergoedingen vergoeden.


ik heb toch het idee dat ik een beetje genaaid wordt, en als het een probleem zich voordoet kan ik toch nooit bewijzen wat zij gezegt heeft.