Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ri
Rian3 - 17-07-2020 00:31:37
Garantie & Verzekeringen

Wettelijke garantie tweedehands auto

2 maanden geleden hebben we een tweedehands auto gekocht bij een garage. kostprijs 1750 euro. geen extra garantie afgesloten. bij de proefrit brandde het motormanagementlampje. in de koopovereenkomst is besproken dat de motor nagekeken en in orde gemaakt zou worden. bij afhalen van de auto brandde dit inderdaad niet meer. thuisgekomen bleek het achterlicht niet meer te werken. even later startte de auto ook niet meer. volgens de garage lag dit aan de radio die erin gezet was. deze zou kortsluiting op het achterlicht en vervolgens ook op de startmotor veroorzaakt hebben. de wagen is na veel gedoe opgesleept en gerepareerd. na het ophalen kwam er blauwe rook uit de uitlaat. dit is meteen gemeld. inmiddels was er dus amper 80 km mee gereden. volgens de garage kon dit geen kwaad. dit was immers alleen bij een koude motor. iets meer dan een maand later geeft de motor het helemaal op. het motormanagementlampje brandt nog steeds niet. ook niet bij starten. (volgens de garage komt dit omdat er een nieuwe software gedownload is. het kan dus niet gaan branden).
garage geeft nu aan dat wettelijke garantie niet geldt omdat dat alleen bij auto's duurder dan 3500 euro geldt. als advocaten anders beweren hebben ze het fout. dan willen ze hun namen en gaan ze zorgen dat zij hun bevoegdheid kwijtraken.
tevens geven ze aan al meer dan genoeg gedaan te hebben. de startmotor zou ook niet onder de garantie gevallen hebben, evenals het opslepen.
wat klopt er nu van het verhaal van de garage? vanaf het moment van verkoop is meerdere malen aangegeven dat er iets mis is. alle oorzaken klinken ons vreemd in de oren en ook anderen geven aan dat de verhalen van garage nooit kunnen kloppen. wie moeten we nu geloven? de garage of de advocaten en monteurs die wij kennen. en hoe zit het met het recht op wettelijke garantie in dit geval?