Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
witje75 - 28-07-2020 12:00:39
Elektronica & TV

Is het mogelijk om electra om een deurkozijn te leggen?

Wij hebben een stopcontact op een muur zitten, die we graag op dezelfde muur, maar dan 20 cm verderop willen laten verplaatsen.
dat lijkt me op zich prima te doen voor een electricien. 
maar nu het moeilijke deel: tussen beide punten in staat een deur haaks op die muur. die deur zit in een metalen kozijn die tot aan het plavond gaat. ik vraag me dus af of dit wel mogelijk is. en wil dit graag weten, voordat ik die opdracht ga geven. 
kan je om dat kozijn heen boren? zo niet, zou je door het metalen kozijn heen kunnen boren zonder verlies aan kracht? ik snap dat het niet mooi is om de electra te zien lopen, dus zou liever de eeste optie hebben, maar als dat niet kan is dat nog een optie. 

achtergrond: het stopcontact zit nu op de overloop net naast de deur naar de trap. graag wil ik hem in de trapruimte, om daar een nachtlampje in te kunnen doen, zodat we licht op de trap hebben. 

als alternatief zou de stroom vanaf onderaan de trapruimte helemaal naar boven gelegd moeten worden. in dat geval moet je wel 7 meter de electra infresen, en dan dus die lengte weer dichtplamuren en hele muur sausen. dus lijkt me minder werk als het zou kunnen vanaf boven.