Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bg
bgmr - 29-07-2020 12:49:41
Geldzaken & Recht

Koppelverkoop Flair en Tijdschrift.nl

goeiedag,


sinds maart dit jaar heb ik een abonnement op tijdschrift flair. een maand later werd er extra €9,99 van mijn rekening afgeschreven. het duurde even voordat ik doorhad dat dit gaat om tijdschrift.nl, een systeem waarbij meerdere tijdschriften digitaal te lezen zijn. ik heb dit nooit gewild. het gaat hier dus om koppelverkoop. ik nam contact op met flair en daar kreeg ik te horen dat ik dit de 1e maand gratis erbij kreeg, tot wederopzegging. ook zou ik hierover een bevestigingsbrief gekregen hebben per mail, maar deze is ws bij mijn ongewenste items gekomen, want die heb ik niet gelezen. maar waar het omgaat; ik heb nergens specifiek toestemming gegeven aan tijdschrift.nl! geen account geactiveerd o.i.d. en toch is het ze gelukt 3 keer geld van mijn rekening over te schrijven! per e-mail zijn beide partijen niet te bereiken, kreeg een no-reply antwoord terug op mijn vraag. er kan wel een contactformulier ingevuld worden via de website, maar dit is niet bevorderlijk voor een goede communicatie. als je ze belt, geven ze elkaar de schuld, nemen geen verantwoordelijkheid, zijn onbeschoft en nergens toe bereid, terwijl beide partijen in hun systeem kunnen zien dat ik nooit gebruik maakte van tijdschrift.nl. een paar jaar geleden kregen mensen productsampels in de brievenbus. als ze dat niet afzegden, bleven de samples komen en ook elke keer een rekening erbij. dit is net zoiets, alleen dan in de digitale brievenbus!


inmiddels heb ik wat bedragen kunnen storneren van dpg media die incasseert voor flair en tijdschrift.nl. ik ben ook niet meer van plan te betalen voor mijn flair abonnement totdat ik mijn geld terug heb van tijdschrift.nl.


ik zou graag willen weten wat mijn rechten zijn, hoe ik hier het beste mee kan omgaan. het kan toch niet zo zijn dat ze hier zomaar mee weg kunnen komen.