Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lange maarten - 09-10-2020 13:46:25
Geldzaken & Recht

Kosten Inner Circle app (40,-/mnd) maanden lang zonder toestemming afgeschreven?

mijn vraag gaat over de hoge kosten van de inner circle-dating app en in hoeverre een afgegeven machtiging voor een (waarvan ik dacht) eenmalige afschrijving, door hen kan worden omgezet in een maandelijkse afschrijving.


situatie: ik ben vrijgezel en heb mijn geluk vorig jaar eens op de dating-app inner circle geprobeerd. prima, maar niet erg interessant verder. aanmelden was gratis zover ik begreep, op een eenmalige betaling van 10,- na. ok. laat ik het eens proberen. beviel niet, dus daarna niet meer naar omgekeken. nu ga ik deze week bij toeval eens door mijn afschrijvingen en zie een afschrijving van €40,- die ik herleid naar deze app... blijkt dat ik de afgelopen anderhalf jaar 40,-/maand heb betaald?! ja, stom van mij dat ik mijn afschrijvingen niet in de gaten hou... maar goed, ik ben niet erg opletterig wat dat betreft en 40,-/maand valt nu ook weer niet dusdanig op. laatste afschrijvingen direct gestorneerd, maar blijven er alsnog 16 openstaan.


actie: ik heb contact gezocht met inner circle en zij zeggen dat ik daadwerkelijk wel heb ingestemd met deze maandelijkse afschrijving. ze verwijzen mij hierbij naar de pagina waarop ik destijds mijn (waarvan ik dacht eenmalige) betaling heb gedaan (nu niet meer te achterhalen dus) en verder naar de bevestigingsmail en de terms & conditions. ik heb beide bekeken alsmede de site zelf en op geen van alle worden de kosten genoemd. op de site staat dat aanmelden gratis is (https://theinnercircle-kb-05222019.groovehq.com/help/download-the-inner-circle-app). in de terms & conditions wordt inderdaad genoemd dat een abonnement automatisch wordt verlengd, maar nogmaals: niet voor welke bedrag. in de bevestigingsmail word ik gefeliciteerd met mijn aanmelding (geen verwijzing naar een abonnement) en verder volgt uitleg over hoe ik mijn profiel kan inrichten. geen kosten whatsoever dus...


mijn vraag: ik heb niet bewust ingestemd met een automatische afschrijving van 40,- (!!!) per maand voor deze app. ja ik heb een machtiging afgegeven voor een, waarvan ik dacht, eenmalige afschrijving, maar verder niet. dit is duidelijk een soort truc en misleidend geweest (een vinkje dat automatisch aanstaat, of iets in die trant) en ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen (al staat het internet er vol mee), danwel mijn kansen op restitutie (al schat ik die niet erg hoog in... )


kassa... help


dank