Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Herma Loohuis
Herma Loohuis - 10-10-2020 20:52:58
Geldzaken & Recht

Hoe gaan de fraudeurs van de INGbank te werk - lees hier een ervaring - en hoe kunnen de slachtoffers zich verenigen en naar de rechter gaan als de bank het niet vergoedt?

Vanavond zag ik een rapportage over de ingbankslachtoffers. er wordt aangegeven te spreken met de fraude afdeling van de ingbank.
ik ben daar ook slachtoffer van geweest. ik ben 10.000 euro kwijt. ik heb het allemaal in een verslag weergegeven. ook heb ik iets ontdekt. ik was nl bezig met een boek over hypnose. tot mijn verbazing worden de 15 stappen die daar worden uitgelegd door die mensen allemaal gebruikt..ik heb ook dit uitgeschreven en op laten schrijven bij mijn aangifte. deze is ook naar de ingbank afd fraude gegaan. het klinkt belachelijk, de agenten lachten me uit, had ik het idee, maar ik ben ervan overtuigd dat ze daar de fraudeurs hun praatje van hebben geleerd. je weet dat het niet goed is en toch blijf je doorgaan.
daarbij mijn evaring met de ingbank, was ook vreemd. ik krijg tijdens het proces een telefoontje van de echte fraude bank. dit wordt weggepraat door de daders en ik druk het weg. maar even later krijg ik een sms. "er staan een belangrijk bericht voor u in de mobiel bankieren app en in ing. contact opnemen over mogelijke fraude.' 
de ingbank belde om me te waarschuwen. ze hebben dus iets gezien, waarom hebben ze toen niet mijn rekening geblokkeerd, wat ze later na dat smsje wel deden. maar toen was het leed al geschied..ze  kennen dit gebeuren en herkennen het niet als ze op het moment dat ze bellen weg worden gedrukt. ze hadden al onrraad gezien.
later heb ik de ingbank gebeld, dit verhaal verteld, maar ook kritiek geleverd op hun waarschuwing die ze op de voorpagina van ingabank hebben gezet. die raakt kant nog wal.ook heb ik gevraagd mijn spaartegoed niet op de eerste bladzijde te laten zien. ik wil alleen mijn betaalrekening zien. nu heb ik het kunnen verbergen. de verleding om dan geld weg te halen is weg, want ik zie het niet. als de ingbank de qr codes fraudes vergoed, wordt dan deze fraude ook vergoed?
er werd gezegd dat de slachtoffers zich moeten verenigen om naar de rechter te gaan. hoe ziet u dat gebeuren? ik ben er wel voor! ik hoop dat dit verhaal serieus wordt genomen. herkent iemand dit? kunnen we hier iets mee?
herma loohuis