Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
Piet Hollan - 13-10-2020 16:14:54
Huishouden & Energie

Woningbouw lijmresten laten verwijderen

beste lezers,


 


ik woon nu in tilburg en ga verhuizen naar hengelo om dichterbij enschede te zijn, waar ik werk. ik heb nu een week vakantie en sinds afgelopen vrijdag heb ik sleutels van mijn nieuwe huurwoning in hengelo.


 


de woningbouw wist dat ik vakantie heb en dan tijd heb om te verhuizen, mijn werk laat het namelijk niet toe om vakantiedagen e.d. op te nemen – dus heb ik alleen deze week vakantie om te verhuizen. in overleg hebben we, contractdatum en sleutels ophalen, op afgelopen vrijdag afgesproken. diezelfde middag kwamen de leggers van mijn vloerbedekking (vinyl). ze gaven aan dat de lijmresten in alle drie de slaapkamers het vinyl zal beschadigen en je de oneffenheden naderhand zult zien. hierop ben ik informatie gaan inwinnen (familie, vrienden, kennissen en vloerbedekking winkels). conclusie: het verwijderen van de lijmresten is de verantwoordelijkheid van de vorige bewoners of woningbouw. hierna kan de woningbouw de woning in goede staat goedkeuren en aan mij opleveren.


 


tijdens het rondje door de woning heb ik, door mijn gebrek aan kennis van dit onderwerp, niet gedacht aan het verwijderen van de lijmresten. nu ik inmiddels ondertekend heb kan ik de woning niet bewonen, omdat de lijmresten er nog liggen. de woningbouw wil dit niet verwijderen en geeft aan dat ze de woning zodanig opleveren dat er laminaat of tapijt geplaatst kan worden – dit kan ik nergens teruglezen en was ik niet over geïnformeerd. de woningbouw wil dus niet meewerken en ik weet niet wat ik moet doen.


 


ik overweeg om de woning weer op te zeggen, maar door het in gebreke blijven van de woningbouw zal ik schade lijden. ik wil de woning wél bewonen, maar dan moeten de lijmresten z.s.m. verwijderd worden en dan kan ik ook verhuizen, anders zit ik weer in een periode van 8 weken aan een stuk waarin ik geen tijd heb om te verhuizen.


 


juridisch loket raadt aan een aangetekende brief te sturen met hierin: de woning is destijds niet in goede staat opgeleverd en ten onrechte als dusdanig is bevonden door de woningbouw. dit is een ernstige tekortkoming van de woningbouw en dus verholpen moet worden. of ik moet het laten verwijderen en factuur naar de woningbouw sturen. andere optie is huis opzeggen en de woningbouw vanwege wanprestatie aansprakelijk stellen voor mijn geleden schade.


 


wie kan mij vertellen wat mijn recht in deze situatie is en hoe ik zo snel mogelijk tot een oplossing kan komen om deze week nog te kunnen verhuizen?


of de consequenties van opzegging?


 


het is een woning met een kale huurprijs van boven de sociale huurgrens, wordt gehuurd bij een woningbouwvereniging die beide type woningen aanbiedt.


 


alvast bedankt.