Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

P.
P.D.vanHees - 21-10-2020 11:09:14
Geldzaken & Recht

Parketvloer slecht gelegd

Hallo iedereen,

in mijn oude woning van 1904 hebben we een hele verbouwing achter de rug. nadat bijna alles met de aannemer al fout was gegaan, gekozen voor een visgraat eikenhouten parketvloer  (70mm bij 350 mm a 135,- eur/m2) ; deze te laten leggen door een tweede generatie parketeur. de firma was ons door vrienden aangeraden (zelfs familie van de eigenaar van parketbedrijf) en eerst was het contact ook goed. we hebben in ons huis twee verdiepingen; beneden de slaapkamers, badkamer en hal (50m2) en boven de keuken, woongedeelte en werkkamer (60m2). ook hebben we vloerverwarming laten plaatsen op beide verdiepingen. toen de eerste inspectie van de ondervloer (vloer met vloerverwarming er in) was uitgevoerd, kwam het parketbedrijf er achter dat ze op de vloer boven niet konden lijmen; dit omdat de vloer met gips was dichtgesmeerd door de vloerverwarmingsman. hierop zou hun lijm niet hechten. op basis van deze informatie kwamen ze met het volgende voorstel: vloer leggen op een elastilon ondervloer (een tape waarop de planken plakken). natuurlijk hebben we gevraagd of het resultaat hetzelfde zou zijn en ook gevraagd naar de kosten; parketvloer zou er gewoon goed uit komen te zien en kosten zouden gelijk blijven omdat arbeid intensiever werd.  

na het leggen van de vloer op de eerste verdieping, zagen we al voor de oplevering kieren verschijnen tussen de planken. niet 1 kier, maar over de gehele lengte van de woonkamer en op meerdere banen van het parket) dit gelijk aangegeven bij de parketlegger en zijn baas (ook schriftelijk). eigenaar gaf aan maar eerst in de woning te gaan wonen; hout kiert nu eenmaal. 
op de begane grond ligt ook parket; hier geen 1 kier te zien. ligt prachtig! deze vloer is geegaliseerd en hierna normaal volverlijmd om de egaline. ze kunnen het dus ook wel! alleen boven hebben ze verkeerde informatie gegeven. 
nou heb ik hierna een onafhankelijke firma ingeschakeld die alleenmaar parketvloeren keuren. rapport laten maken wat ook nog eens heel veel geld kost en deze gaf aan dat de vloer er uit moest; kwaliteit niet goed. nou blijkt dat mijn parketteur (eigenaar van bedrijf) leerling was bij deze onafhankelijke man; nu dus niet meer onafhankelijk. 

ook ben ik nog langs gegaan bij houtleverancier van het parket. deze gaven ook aan dat het 'niet gebruikelijk is en nooit hun advies zal zijn om visgraat parket op een elastilon laag te leggen'. ze hadden dit dan ook nog nooit zo gezien. dit ook schriftelijk van hun meegekregen.

nu heb ik hem na 7 maanden weer laten langskomen om te kijken. hij reageerde snel, konnen binnen twee weken komen dus alles leek goed. tot het moment dat hij wegging was alles ok....hierin gaf hij aan dat hij zou terugkomen op wat hij kon doen aan de spleten en zou dat ons een week later laten weten. nu stuurt hij ons een bericht dat hij onze klacht niet aanvaard en en hij is van mening dat de vloer goed ligt. hout werkt nou eenmaal. en dit alles omdat wij hebben gekozen voor een elastilon ondervloer. 

mijn vraag: kan ik mijn contract laten ontbinden omtrent 'dwaling' aangezien we voorgelogen zijn mbt de legwijze en de kwaliteit hiervan? onafhankelijke expert en vloerleverancier geven beide aan dat dit niet de keuze had mogen zijn.  we hebben bijna 20.000 eur betaald voor een vloer die vanaf dag 2 begon met kieren op de eerste etage.