Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Co
Coko1234 - 29-10-2020 13:24:28
Auto & Vervoer

Private leasemaatschappij btw over meerkilometers + overnameprijs auto

Mijn leasemaatschappij stuurde mij enige tijd geleden een factuur over gereden meerkilometers. ik heb deze netjes betaald, maar vroeg mij toch af of de wijze waarop zij facturen mag. zij hebben 4 ct per kilometer in rekening gebracht en hierover btw gerekend. ik dacht dat meerkilometers te maken hebben met een extra afschrijving op de auto, waarover geen btw gerekend mag worden. mag dit zomaar? bij de belastingdienst konden ze mij niet naar de juiste persoon doorverwijzen, dus ik zit nog steeds met mijn vraag. vanuit de leasemaatschappij kunnen ze hier ook niet op antwoorden.

over de afschrijving van de auto gesproken. op het begin van het leasecontract stuurde zij mij een overname prijs, waartegen ik de auto zou kunnen overnemen tegen einde contract. nu is het contract bijna op z'n eind (4 jaar later) en heb ik nogmaals een overnameprijs opgevraagd. de eerste die zij stuurde was op basis van 60.000 km ad € 9.000. de nieuwe die ik heb ontvangen is op basis van 120.000 km maar nog steeds voor € 9.000. terwijl zelfs de meerkilometers al zijn afgerekend. is dit ook een vorm van oplichting? ik vind het absurd.
ik heb hier bewijzen van, maar wil graag nog discreet blijven.

ik hoor graag de reacties.