Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Su
SuperElias - 18-11-2020 12:39:57
Voeding & Gezondheid

Niet aanwezig kunnen zijn bij zwemles: contributie terugeisen?

Hallo allemaal,
we zitten in een nare situatie met een zwemschool. onze dochters van 7 en 4 zijn bezig met lessen voor hun a-diploma. contributie is betaald t/m feb.

echter sinds oktober mag je als ouder niet op de tribune zitten om toe te kijken. zowel wij als ouders als onze dochters vinden de gedachte eng dat we er niet bij mogen zijn.
wij hebben toen besloten om vanwege deze zeer ongewone situatie onze kinderen thuis te houden tot we er weer bij mogen. ook vanuit principiele kwesties hebben wij dit besloten. er zijn zelfs scholen waarbij vreemden je kind aan-/uitkleden! godzijdank is dat (nog) niet het geval!
de zwemschool zelf kan geen uitzondering maken aangezien dit de zwembad regels zijn. begrijpelijk. maar dan hebben wij het als ouders ook het recht om onze kinderen thuis te houden omdat we van mening zijn dat dit geen 100% veilige situatie is. 
de zwemschool heeft aangegeven ons contract te beeindigen per 14 november (inclusief 4 weken opzegtermijn, waarvan 2 weken de zwembaden sowieso dicht waren!). ok, tot hier primra en begrijpelijk. kinderen zijn overigens alle vier weken niet geweest. nu wordt het leuk.... we krijgen ons contributiegeld vanaf 21 november a.s t/m feb (oftewel de aankomende gemiste lessen) niet terug! 

mag dit? we snappen dat we ons geld kwijt waren in andere omstandigheden (in tijden van pre-corona en wij zelf zomaar weg willen gaan). maar laat het nou zijn dat corona iedereen hard heeft geraakt en dat dit zeer buitengewone omstandigheden zijn. dus dit is dan toch een zeer unieke en aparte situatie?

hopelijk kunnen jullie ons helpen zodat we weten waar we staan.
dank allemaal!