Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AnkeBergen
AnkeBergen - 06-01-2021 16:31:46
Geldzaken & Recht

Mag een factuur worden gestuurd zonder kennisgeving van de kosten die gerekend werden?

Beste lezer,

gisteren ontving ik een toch wel schokkende factuur. het gaat hier om een studentenvereniging, waarbij een lid bij deze vereniging samen met mij het verenigingsbusje heeft geleend. hij heeft toen aan hun bestuur, zoals je dat noemt, gevraagd op welke brandstof en 1 op de hoeveel deze auto reed, om uit te rekenen wat de kosten zouden gaan worden. als het namelijk te duur zou zijn, wilden we overwegen elders een busje te huren. zo hadden wij netjes uigerekend dat de benzine ons tussen de 50-60 euro zou gaan kosten, prima.

voor het busje moest een formulier ondertekend worden door de bestuurder (voor evt schadeclaims e.d.), en er werd gezegd dat de rekening (van de benzine) later gestuurd zou worden als er weer was bijgetankt (dat hadden wij niet gedaan). nu hebben wij een factuur gekregen van bijna 150 euro, waarin ze gerekend hebben met 40 cent per kilometer, in plaats van alleen de benzinekosten. bij navraag zou dit gaan om onderhoudskosten, wegenbelasting e.d. echter wist geen van ons dat het lenen van dit busje ons dus 40 cent per gemaakte kilometer zou gaan kosten, aangezien we hadden gevraagd naar de specificaties van de bus om het benzinegeld te berekenen. dit bestuurslid heeft toen verteld dat de auto 1 op 11 reed en welke brandstof hij gebruikte. dit bestuurslid heeft niet vermeld dat ze er 40 cent per kilometer voor zouden vragen (wat ik erg vreemd vind, want er is bijgezegd dat we het wilden weten om de kosten te berekenen). de kosten van 40 cent per kilometer staan nergens aangegeven, niet in het autoboekje, het formulier dat ondertekend is en ook niet op de site van de vereniging.

kunnen zij dan zomaar deze factuur sturen, als zij ons niet hebben ingelicht over hoe de kosten berekend zouden worden, en zij feitelijk wisten (het bestuurslid aan wie gevraagd werd naar de specificaties van de bus voor een kostenberekening) dat wij er niet van op de hoogte waren dat er 40 cent per kilometer werd gerekend i.p.v alleen benzinegeld? ik hoop dat iemand mij kan vertellen of ik hier in mijn recht sta, of dat je op zo'n valse manier toch gewoon een factuur mag sturen. alvast bedankt!