Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ni
Nijhuis58 - 17-01-2021 16:58:43
Winkels & Webshops

Betalen invoerbelasting aan DHL agv Brexit ?

Ik heb een online bestelling geplaatst bij amazon.nl voor een bedrag van 280 euro. op de website werd bij het artikel vermeld: "prijzen zijn inclusief btw" en "gratis bezorging". een paar dagen later werd het pakket door dhl afgeleverd en ze vroegen om 104 euro invoerrechten te betalen. omdat de toeleverancier van amazon in de uk is gevestigd en dit een gevolg van de brexit zou zijn. ik heb deze betaling geweigerd en vervolgens de klantenservice van amazon gebeld. ik werd door hen in mijn gelijk bevestigd, en ze wilden de engelse leverancier informeren. vervolgens krijg ik mails van deze engelse leverancier of ik wil schikken en toch een bedrag aan invoerbelasting wil betalen of mijn geld terug wil. ik heb geantwoord dat ik mijn bestelde produkt voor het reeds betaalde bedrag wens te ontvangen, en bij de aankoop niet ben geinformeerd over extra kosten bij aflevering. per slot van rekening heb ik gekocht via een nederlandse website, en vind ik dat deze kwestie door amazon en hun engelse leverancier moet worden opgelost.
tot mijn verbazing blijft amazon doorverwijzen naar de engelse leverancier, terwijl amazon onjuiste informatie verstrekt via hun website. kan ik amazon houden aan de koopovereenkomst, die volgens mij bindend is, omdat ik geen reden had om te denken dat de prijs op hun website niet klopte ?