Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wise - 28-01-2021 16:55:51
Huishouden & Energie

Urgentieverklaring

Geachte heer/mevrouw

ik schrijf dit namens een dialyse patiënt.

4 manden geleden heeft een jonge man van 42 beide nieren verloren. sindsdien dialyseert hij 3 keer per week. hij woont in 1 appartement samen met 2 andere medebewoners.

echter, sinds zijn ziekte is voor hem niet meer makkelijk om samen met anderen in een appartement te wonen. hij is niet meer “gezellig” voor de medebewoners en kan niet altijd hemzelf zijn en is min of meer tot last voor de medebewoners. zij ervaren negatieve gevoelens door zijn ziekte en hierdoor voelt hij hemzelf niet altijd welkom. door al deze beperkingen wilt hij verhuizen naar zoetermeer waar ook zijn mantelzorger woont. we hebben van zijn nefroloog een medische verklaring gekregen dat meneer en eigen plek nodig heeft en afhankelijk is van zijn mantelzorger.

daarnaast alle nodige documenten verzameld en ingediend bij de woningcorporatie dgw en gemeente zoetermeer om een urgentieverklaring te krijgen.

maar helaas de verzoek afgewezen. de reden dat zij aangeven is dat de persoon zelfstandig kan leven en geen noodzaak om te verhuizen naar zoetermeer waar ook de mantelzorger woont.

we krijgen binnen 2 weken de brief hiervan en dan mogen wij bezwaar tekenen.

graag wilden wij weten wat het beste manier is om toch deze meneer te helpen met de urgentieverklaring voor een woning.

alvast bedankt.

wise