Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marge Zonnebloem - 31-01-2021 18:10:30
Geldzaken & Recht

kooklucht in de gang na verbouwing van de buren

Kooklucht van de buren

 


de situatie is alsvolgt:




ik woon in een jaren-30 rijtjeshuis (tussenwoning).




ik woon in een eigen jaren 30-huis. in 2019 heeft de buurvrouw verbouwd. er is een nieuwe keuken gekomen en op de eerste etage daarboven is de  badkamer laten vervangen. bij de verbouwing is de binnenmuur aan de kant van de buren geheel weggebroken en opnieuw geplaatst. het hele plafond en de vloer tussen keuken en badkamer idem. een ingrijpende verbouwing van 2 maanden. maar inspirerend mooi geworden. maar …




nu ruik ik vanaf die tijd regelmatig de badkamerluchtjes van de buurvrouw op mijn aangrenzende badkamer. maar storender nog is dat regelmatig de kooklucht van de buren in mijn gang en trappenhuis staat. ik heb het aan haar gemeld, maar zij weet ook niet waar dat aan ligt en wil de bouwers er wel naar laten kijken. nb is  een superlieve buurvrouw die er echt open voor staat, maar ook niet weet wat ze ermee aanmoet.  ze heeft de klacht bij haar aannemer neergelegt, maar die zegt ook niet te weten waar het aan ligt. wat nu???
ik denk dat het komt door een gat in de gescheiden rookkanalen dat de bouwers hebben gemaakt. ze kwamen 4 cm tekort bij het plaatsen van de afzuigkap en hebben dat opgelost door dat gat in de schoosteen te breken; anders moesten ze de muren opnieuw optrekken. ik zou er niets van gaan merken als zo'n gat er zit. daarom heb ik het maar goed gevonden, maar schrok wel van de brokken puin die ik hoorde vallen, achter mijn binnenmuur.  en nu heb ik de kooklucht in de gang. 
ik zie het als een soort waardevermindering van mijn huis met dit gebrek. hoe dan ook wil ik dat het verholpen wordt, maar het blijft maar sluimeren. het is niet iedere dag maar ik denk m.n. als ik ook de afzuigkap hoor draaien.

mijn vraag is dan ook: hoe pak ik dit aan?? 
moet ik een 'rookonderzoek' laten doen om het aan te tonen? schoorsteeninspectie? en als het euvel dan aangetoond is: voor wie zijn de kosten voor onderzoeken? wie gaat het verhelpen?

bedankt alvast als iemand me op weg kan helpen.