Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ga
Gabriella2021 - 11-02-2021 22:55:38
Geldzaken & Recht

FexEx Factuur voor kadootje

Hallo,

een aantal weken geleden liet de postbode een pakje achter bij ons op de stoep. ik bestel tegenwoordig alles online dus dat zijn redelijk veel pakjes, en vaak zet de postbode ze op de stoep en wuift dan even vanuit de bestelbus als ik de deur open doe en rijdt dan weg. een van deze pakjes was een kadootje van vrienden van ons in engeland, die stuurden ons twee jurkjes en twee topjes voor onze pasgeboren dochter.

een aantal weken later krijg ik een factuur van 75 euro van fedex voor invoerrechten (dit kon ik alleen aan dat pakje koppelen omdat de merknaam op de kleertjes op de factuur staat). ik ben hier niet van tevoren over ingelicht, noch bij levering over ingelicht, en er was aan het pakketje niet te zien wat het was of dat er kosten aan vast zouden kunnen zitten.

ik zou nooit dit bedrag hebben geaccepteerd voor vier babykleertjes, en dit is voor ons best een behoorlijk bedrag, dus ik zou de kleertjes zonder aarzelen terugsturen als dat kon (ze zijn nog nieuw).

fedex zegt dat ik het pakketje heb "geaccepteerd". maar ik heb nergens voor hoeven tekenen. ik heb fedex ge-emailed dat ik nergens voor getekend heb, en fedex zei dat de handtekeningplicht is opgeheven vanwege covid. zoals gezegd is het pakje op de stoep gezet en dat was het.. dus wat is dan "acceptatie"? als het door de brievenbus had gepast hadden ze het door de brievenbus gedaan.. 

er was dus geen informatie beschikbaar letterlijk totdat de factuur er was.

mijn vraag is: mag dit echt?

ik snap het argument dat ik alle pakketjes die ik niet zelf besteld heb zou moeten weigeren. of na zou moeten gaan of er kosten aan verbonden zijn. maar hoe moet dat als je aardig wat pakketjes verwacht in de post en niet weet wat er in welk pakketje zit? ik vind het nogal een eng idee dat iedereen blijkbaar kosten voor mij kan maken door een kadootje op de sturen, en het idee dat ik alles bij levering moet weigeren vind ik ook verdrietig.. we hebben heel veel lieve kadootjes gekregen en allemaal zonder problemen (ook vanuit engeland van vrienden en familie) behalve dus dit pakketje.. 

hoe kan ik zoiets van tevoren of bij levering weten zodat ik dit kan voorkomen voor een volgende keer? tegen de tijd dat ik in het pakje heb gekeken is het al te laat, en als er niet duidelijk op staat dat er kosten zijn verbonden aan acceptatie van het pakje is het moeilijk te besluiten wat wel en niet te accepteren? wat mis ik? ik voel me hier zo verdrietig over, al helemaal omdat het een lief gebaar was van vrienden die dit online voor ons hebben besteld bij een babywinkel en dachten alle verzendkosten te hebben voldaan.. 

groetjes en alvast bedankt!