Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

H.
H. Verkerk - 26-02-2021 11:35:09
Garantie & Verzekeringen

Ongewild verzekerd

Goedemorgen,
vanmorgen om 10:30 uur kreeg ik een mail van univé dat ik vanaf nu ben verzekerd van "standaard cyberhulp". het eerste jaar is dat gratis, de jaren daarop moet voor de verzekering worden betaald.

ik heb niet gevraagd om deze verzekering en heb univé gebeld en kreeg mevrouw m. v. aan de lijn.zij legde vriendelijk uit dat om deze nieuwe verzekering door veel klanten zou zijn gevraagd. de medezeggenschapsraad van univé zou ingestemd hebben met opname in de nieuwe voorwaarden.
over een jaar, zo begreep ik, zou ik dan eventueel kunnen overstappen naar een andere maatschappij als ik het met het in rekening brengen van deze nieuwe verzekering niet eens zou zijn.
ik ben al heel lang lid van univé en heb er meerdere verzekeringen lopen, waarvoor ik zelf heb gekozen. deze cyberverzekering lijkt mij echter nu te worden opgelegd. kennelijk kan ik deze verzekering ook niet weigeren. ik wil echter ook niet overstappen naar een andere maatschappij.

ik vind het een vreemde gang van zaken en het stelt mij teleur dat mijn verzekering waarin ik veel vertrouwen had dit aan mij opdringt.
ik heb mevrouw v. duidelijk gemaakt dat ik volgens mij alleen verzekerd kan worden als ik daar zelf toestemming voor geef, en niet zomaar eventjes eenzijdig tussendoor.
zij zou een notitie maken en het intern bevragen; er is geen afspraak gemaakt dat we er weer contact over zouden hebben, maar ik heb wel aangegeven dat ikzelf dit verder wilde uitzoeken.

graag uw reactie hierop. staat univé in haar recht? moet ik deze verzekering zomaar toestaan, en waar ligt dan de grens, kan ik in de toekomst meer verzekeringen krijgen waar ikzelf niet voor heb gekozen?