Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hv
HvdL909 - 06-03-2021 20:05:59
Geldzaken & Recht

Loonheffingskorting en de pech hebben om van baan te moeten wisselen met een laag inkomen

Het begon in 2019 toen mijn tijdelijke contract afliep eind oktober en ik vanaf 2 november overging naar de ww. wat ik toen niet wist, maar pas achterkwam tijdens de belastingaangifte van 2019 was dat als je 2 verschillende banen hebt in hetzelfde jaar en je past op beide banen loonheffingskorting toe (ook al is er geen overlap qua werk) ze de tweede loonheffingskorting als "schatting" zien en een zeer hoge kans is dat je teveel loonheffingskorting hebt gekregen.
hierdoor moest ik e 280,- terug betalen met mijn ww. nou is mijn inkomen altijd rond het bijstandsniveau geweest, dus ik heb het maar opgedeeld in 10 termijnen, want anders kon ik het niet terug betalen.

voorspoelen naar 2020, de ww loopt af en ik kom in de bijstand. terwijl ik in de bijstand zit krijg ik winkelwerk aangeboden, maar wel met te weinig uren, dus ik krijg aanvullende bijstand op dat van mijn inkomen.ik moet van de bijstand loonheffingskorting op het winkelwerk toepassen, maar na 2 maanden krijg ik een nieuwe baan via de bijstand. deze baan is zonder loonheffingskorting te ver onder de bijstand om er van af te stappen, maar met loonheffingskorting net genoeg om de aanvullende bijstand af te zeggen. de bijstand (niet meer dan logisch) zegt dat ik bij mijn nieuwe baan ook loonheffingskorting moet toepassen. (er is geen overlap met de oude en de nieuwe baan.) helaas zorgt dit er weer voor dat ik nu geld moet terug betalen bij mijn belastingaangifte nu e 476,- wat ik niet heb en zelfs in 12 termijnen heel veel moeite gaat kosten om terug te betalen.

mijn vraag is: bestaat er een regel, een maas of mogelijkheid tot kwijtschelding in de belastinggeving voor mensen zoals ik die in deze situatie terecht zijn gekomen? en zo nee, kunnen jullie dit bij politiek nederland neerleggen en vragen waarom er niet zoiets bestaat om de lage inkomens te beschermen van situaties als deze.