Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Th
Theo Nijland - 08-05-2021 20:08:26
Geldzaken & Recht

Eenvoudige manier om bankfraude te minimaliseren

Volgens mij is er een eenvoudige manier om het risiko op bankfraude met zeer hoge bedragen te verlagen. de bank zou namelijk gewoon een eigen separate bankpas per rekening moeten instellen. je krijgt dan dus per rekening een aparte pas die niet gekoppeld is.  als er dan fraude wordt gepleegd (hetgeen meestal met de betaalrekening gebeurt) dan wordt alleen maar de gehackte rekening geplunderd. je voorkomt dus dat dieven geld van alle rekeningen kunnen overmaken.

de spaar rekening wordt alleen door de consument gebruikt om af en toe wat geld te verplaatsen.  wil je extra geld op de betaalreking hebben dan moet je dat zelf dus via een aparte bankpas met eigen pincode doen. de kans dat pasgegevens zichtbaar worden is mijns inziens ook kleiner omdat de meeste internet transacties via de betaalrekening plaatsvinden.  

met deze methode voorkom je dus op een hele eenvoudige manier dat dieven bij al je bankrekeningen tegelijkertijd kunnen komen. volgens mij vergt het ook geen enkele aanpassing voor de banken.

dit is een tip en doe er uw voordeel mee.

met vriendelijke groet,
theo nijland