Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nitram49 - 16-06-2021 11:54:52
Geldzaken & Recht

Muizenoverlast door bouwkundige gebreken

Op de vliering van onze huurwoning horen wij regelmatig muizen over het plafond van gipskartonplaten lopen en op de slaapverdieping stinkt het bijna altijd.
ook van mijn buren hoor ik dat zij regelmatig muizen op de vliering horen lopen.
de muizen kunnen op de vliering komen omdat de meeste open stootvoegen in de voor-, achter en zijgevels breder zijn dan de volgens de bouwvoorschriften voorgeschreven maximale breedte van 10 mm en omdat de binnespouwmuur van de voor en achtergevel op de vliering ontbreekt,
de muizen kunnen dus via de te brede open stootvoegen in de spouw komen en via de spouw komen ze op de vliering.
mijn verhuurder (woningbouwstichting) reageert om mijn klachten met de mededeling: het is bij ons geen beleid om muizen te bestrijden.
naar aanleiding van mijn vraag aan het "juridisch loket" ontving ik het volgende antwoord:
het bestrijden van ongedierte is voor rekening van de huurder voorzover daaraan geen noemenswaardige kosten verbonden zijn en voorzover de aanwezigheid van dit ongedierte geen gevolg is van de bouwkundige situatie van de woonruimte.dit is vastgelegd in het zogeheten besluit kleine herstellingen.

mijn verhuurder reageert niet meer op mijn e-mails.
het "juridisch loket" adviseert om kontakt op te nemen met mijn rechtsbijstandsverzekering, maar die hebben wij niet.
procederen tegen de verhuurder kan een kostbare zaak worden en de verhuurder heeft "diepe zakken" die gevuld worden door ons, de huurders.
hoe verder?