Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gp
gpauwen - 06-07-2021 01:46:56
Winkels & Webshops

Bakker maakt fout bij pinbetaling en wil geen geld teruggeven...

Zondag bij de bakker geweest om brood te kopen, zoals een paar keer per week, maar dit keer tikte hij i.p.v. 4,35 euro 41,35 euro in, ik had mijn pinpas al naast het apparaat dus ruim 39 euro teveel betaald. contant geld teruggeven ging niet want ze hebben geen geld in kas uit veiligheidsoverwegingen, retourpinnen kunnen ze niet. ze zouden het opschrijven en bij mijn volgende bezoeken verrekenen, dus een soort tegoedbon. ik zei dat ik dat niet wil omdat ik niet weet hoelang ik nog in het dorp ben (uden in dit geval, ik zit hier alleen als mantelzorger voor mijn schoonvader, en daar gaat het niet zo goed mee, dus de kans is groot dat ik zeer binnenkort hier weg ben.
de bakker bleef maar volhouden dat contant geld geen optie was. ik stelde voor om een tijdstip af te spreken waarop ik het geld kon ophalen, zijn antwoord: ik zal mijn uiterste best doen om het binnen 2 a 3 weken te regelen. ik legde uit dat ik een precies tijdstip nodig had omdat ik vanwege mijn schoonvader niet zomaar weg kan. hij bleef wel tien keer exact hetzelfde zeggen, nameljk dat hij zijn uiterste best zou doen om het binnen 2 a 3 weken te regelen. ik legde weer uit dat ik er dan misschien niet meer was. hij was vanaf het begin zeer geirriteerd dat ik contant geld terug wou hebben, uiteindelijk liep het helemaal uit de hand, hij sommeerde mij om de winkel te verlaten, wat ik weigerde, ik wou mijn geld, uiteindelijk belde hij de politie en nu heb ik mijn geld nog niet en ook nog een jaar winkelverbod vanwege mijn gedrag. uitermate bizar. mijn vraag: is dat toegestaan dat een winkelier fout afrekent en dan een tegoedbon geeft ? waardoor ik dus gedwongen wordt om het geld daar te besteden, terwijl ik dat helemaal niet van plan was ?