Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Blackdragon161
Blackdragon161 - 15-07-2021 00:57:13
Geldzaken & Recht

Moeilijk rondkomen door arbeidsongeschiktheid

Hallo. wij zijn een stel van 25 en 21.

sinds corona tijd hebben wij het nogal moeilijk om rond te komen. we zijn beide arbeidsongeschikt en ik val onder wajong 2015. zij is nooit arbeidsongeschikt verklaart maar zij is nog in behandeling voor het uwv als een aanvraag van arbeidsvermogen. vanuit haar is er absoluut geen inkomen mogelijk. ze heeft geen recht op wia, wajong of wzg ze volgt haar derde studie en ontvang studiefinancieering, maar moet het volledig bedrag terugbetalen als zij deze opleiding ook niet haalt, wat reel is door haar ziekte.

geschat is dat ze voor 65% afgekeurt is maar mischien ook wel tot 85%. onbekend getal nog dus. ze heeft een zeldzame bloedziekte wat haar chronische klachten levert.

nou lopen wij tegen het probleem aan dat wij via haar geen enkele vorm van compensatie kunnen krijgen voor haar ziekte. ik ben zelf aan het werk maar de kosten lopen dusdanig hoog op dat ik het zelf niet kan financieren. ik heb namelijk door mijn eigen arbeidsbeperking geen enkele vorm van vastigheid.

dit is inmiddels mijn 4e baan dit jaar en heb geen enkel vorm van vastigheid sinds ik in september er ook weer uit ga om een opleiding te doen in de hoop op meer vastigheid.

heeft iemand enig idee hoe we uit deze situatie kunnen komen?

p.s vaste kosten voor haar is voornamelijk zorg en school. we hebben geen recht op speciale bijstand of compensatie.

verder heeft zij geen werkervaring.