Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ju
Justin12345 - 09-08-2021 17:14:19
Auto & Vervoer

Levertijd private lease

begin december hebben wij een bestelling geplaatst voor een ford focus via private lease van de anwb. het daadwerkelijke contract is met leaseplan (beetje vreemd, maar oké). 



de verwachtte levertijd was destijds 8-12 weken, maar schoof telkens 12 weken op ongeveer een week voor de leverdatum. de reden is het chiptekort en de tijdelijke sluiting van de ford fabriek. de eerste paar keer uitstellen was nog te overzien, maar de nieuwste verwachting is dat de auto pas begin oktober komt. overigens zegt ford zelf dat het ook wel eens eind van het jaar zou kunnen worden. 



voor ons een erg vervelende situatie want we hebben inmiddels echt een auto nodig voor werk en het vervoeren van onze 4 maanden oude baby. het contract ontbinden kan alleen volgens leaseplan als we een boete van 3 maanden leaseprijs betalen. een voorloop auto bieden ze wel, maar die is €150,- per maand duurder dan de ford, dat kunnen we simpelweg niet missen. verder beroepen zij zich op overmacht van de ford fabriek. 



we hebben ze vorige maand een termijn gesteld en bij uitblijven van levering in gebreke gesteld. helaas is het weerwoord van leaseplan dat ze niet in gebreke zijn want ze hebben alleen een verwachtte levertijd genoemd. voor de rest is het niet hun probleem. wij zitten nu dus met het probleem dat we geen auto hebben en geen andere auto kunnen kopen of leasen. wat adviseren jullie ons te doen?



goed om te weten; ik heb de afgelopen maanden op allerlei manieren contact gehad met leaseplan over een mogelijke oplossing(andere auto, contract ontbinden, voorlopauto voor zelfde prijs) maar zonder enig resultaat. de anwb zegt me ook niet verder te kunnen helpen.