Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
JoeyRidderkerk - 10-08-2021 13:49:07
Geldzaken & Recht

Online krant voortijdig opzeggen onmogelijk?

In maart 2020 heb ik een online studentenabonnement bij nrc afgesloten. hiermee kan ik de krant in digitale vorm, en alle artikelen op de website, lezen. duur: 3 jaar, € 7,37 per maand. ik heb voor de contractsduur gekozen, omdat dit significant goedkoper was dan 1 jaar.

het was vanwege mijn opleiding van belang om een abonnement op een kwaliteitskrant af te sluiten.
helaas ben ik inmiddels gestopt met mijn opleiding vanwege mijn psychische gezondheid. ik heb de krant niet meer nodig.

ik heb meermaals geprobeerd om de krant op te zeggen. echter, keer op keer worden mijn verzoeken geweigerd. "contract is contract. afkopen of beëindigen is niet mogelijk. u blijft gewoon betalen voor de duur van 3 jaar, anders schakelen wij een incassobureau in met hoge kosten voor u. punt uit."


het juridisch loket vertelt mij dat deze werkwijze niet klopt. ik zou, vanaf één jaar na het aangaan van het abonnement, mijn contract stop kunnen zetten. echter moet ik dan wel alle reeds verkregen voordelen terugbetalen, vanwege het prijsverschil tussen een contractsduur van 1 en 3 jaar.

het nrc houdt voet bij stuk en blijft verwijzen naar de algemene voorwaarden. na 14 dagen bedenktijd is opzeggen niet meer mogelijk.

ik weet nou echt niet meer wat ik moet doen. heeft het nrc gelijk? heeft juridisch loket gelijk? ik zou het niet meer weten.

ik ben benieuwd naar jullie reacties. :)

groetjes,

joey uit ridderkerk