Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dkobfly
Dkobfly - 17-08-2021 15:45:22
Geldzaken & Recht

Vriend/ex wil niet verhuizen of huur betalen

Hallo, 

mijn vriend en ik gaan uit elkaar. we zijn beide eind 30 en wonen 5 jaar samen maar het (huur) huis staat alleen op mijn naam. hij staat bij de gemeente wel ingeschreven op de woning.

hij heeft geen werk momenteel en wil ook geen baan zoeken. hij wil geen huur of zijn deel van de vaste lasten betalen. hij heeft geen familie of vrienden waar hij terecht kan en ik heb ook niemand in de buurt. 

ik sta op meerdere sociale huurwoningen sites ingeschreven (allen 4+ jaar) maar nog nergens kans op. ik heb gevraagd of urgentie mogelijk is en dat is afgewezen. met een minimum inkomen is vrije huur uitgesloten. 

aangezien we op elkaar aangewezen zijn heb ik een schikking aangeboden van 100 euro per maand door hem te betalen, en zodra ik een woning vind mag hij de huidige huurwoning houden inclusief apparatuur e.d. hij is hem geflipt en weigert nu ieder contact. 

ik verblijf momenteel bij een vriendin en ben bang terug te gaan naar mijn woning. vriend heeft mij in het verleden helaas fysiek mishandeld en is nog regelmatig verbaal agressief en onvoorspelbaar wanneer iets hem niet aanstaat. 

hij weet onderhand dat hij recht heeft op medehuurschap omdat hij al meer dat twee jaar in de woning woont. ik weet niet hoe ik hier ooit nog vanaf kom. 

heeft iemand tips voor mij?