Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ghoul__chan
Ghoul__chan - 03-09-2021 22:56:38
Vrije tijd & Tuin

Volgens Pegi is gesimuleerd gokken een 18+ waard maar lootboxes niet.

Volgens pegi (het bedrijf dat leeftijds grenzen op videospellen zet onder meer. ) worden spellen met gesimuleerd gokken of casino's voortaan bestempeld met een 18+ leeftijds grens. maar spellen vol met microtansacties waarbij je kans hebt op je gewilde personage zo als lootboxes (denk aan de populaire voetbal spel reeks fifa) en gacha spellen (genshin imapct), zijn blijkbaar wel geschikt voor minderjarigen?

volgend dit is het oude spel pokemon red/blue nu een 18+ spel, tewijl pokemon juist een spellen reeks is die heel populair en bekent bij kinderen. alleen om dat er een klein gebiedje is met een gebouw dat als een casio werkt in zit.

maar fifa, een spel waar je "paks" koopt voor ingame punten, maar die punten moet je eerst kopen met echt geld is volgens pegi geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar? en er zijn horror verhalen die te maken hebben met kinderen die de bank rekening van hun ouders leeg trekken aan deze spellen.
zelfde geldt voor mobile spellen op de play/app store vol met microtransacties.

hoe kan het dat gesimuleerd gokken erger is dan, dan wat inpresiepe echt gokken is? want lootboxen en gacha is echt gokken, je hebt maar een kleine kans op het ding wat je wil. en wat je wel krijgt is niet onderling met andere spelers te ruilen, ik heb wel eens lootboxen zien worden vergeleken met ruil kaarten die je in de winkel koopt. maar het is in de naam, je kan deze kaarten ruilen met anderen. dat is met deze digitale "kaarten" niet mogelijk. dus deze vergelijking werkt niet helemaal.

ik vind dat hier niks van klopt. geef fifa (en soort gelijken spellen) de 18+ stempel, of je haalt de loot(box) mechanics er uit.

https://pegi.info/nl" target="_blank">https://pegi.info/nl