Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Yggath
Yggath - 13-09-2021 23:06:14
Geldzaken & Recht

Mag ik mijn huurcontract opzeggen?

Met de verhuurder is er mondeling afgesproken om een contract op te stellen voor 1 jaar vaste huur. in het contract staat:
 
''deze overeenkomst gaat in op 11 december 2020 en is voor de duur van 24 maanden. indien de huurovereenkomst is aangegaan voor de duur van twee jaar of korter eindigt deze van rechtswege zonder dat opzegging vereist is, mits de verhuurder niet eerder dan drie maanden maar uiterlijk een maand voordat de bepaalde tijd is verstreken de huurder over de dag waarop de huur verstrijkt schriftelijk informeert.
 
de huurder kan een huurovereenkomst die is aangegaan voor de duur van twee jaar of korter voor het verstrijken van de bepaalde tijd opzeggen tegen een voor betaling van de huurprijs overeengekomen dag. indien partijen de overeenkomst na de bepaalde datum voortzetten, wordt deze huurovereenkomst voortgezet voor onbepaalde tijd. beëindiging van de overeenkomst door opzegging dient in dat geval te geschieden overeenkomstig artikel 18 van de algemene bepalingen.''
 
ik ben hier toen mee akkoord gegaan omdat ik dringend een woning nodig had en niet verwachtte snel een andere woning te vinden. een vriend van mij gaat samenwonen en ik mag dat huis huren, vanaf 1 november. mijn oom zei dat ik niet zomaar mijn contract mag verbreken door de mondelinge overeenkomst. als ik het goed lees kan dit wel. als ik het contract wil verbreken op 1 november moet ik voor 1 oktober opzeggen. klopt dit of heeft mijn oom gelijk?