Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcel1774 - 24-09-2021 19:24:03
Geldzaken & Recht

Aanpassing verouderd ziggo abonnement

ik heb een verouderd ziggo abonnement en betaal daar 73,50 euro per maand voor. nu blijkt dat 'hetzelfde' product onder een andere naam 66 euro kost. ik betaal dus ruim 10% te veel.. ik wil dit aanpassen via de mijnziggo omgeving via wijzigen product, en met een product configuratie  kom ik uit op een nieuwe abonnement waarbij ik kies voor een paar extra zenders. ik betaal daarvoor 71 euro per maand en eenmalig 19 euro "aansluitkosten". in dit proces wordt nergens verteld dat er sprake is van een nieuwe minimale contract duur van 1 jaar. op de laatste pagina wordt alleen gerefereerd dat er ingeval van kortingen (die ik niet heb/geen gebruik van maak) sprake kan zijn van een minimale contractduur. voor de zekerheid de algemene voorwaarden en aktie voorwaarden nagelezen (de kleine lettertjes). maar ook hier geen aanwijzing dat daar in deze situatie sprake van is. dus product besteld. 


ik krijg eerst een mail dat de aanvraag is ontvangen en daarin de melding dat er een seperate bevestigingsmail gestuurd zal worden. ook deze ontvang ik. in de mail wordt eerst een link geplaatst naar de tracking van het pakket. daarna uitleg over hoe een en ander aan te sluiten hulp aanbod bj problemen en hoe te handelen bij annuleren. en pas helemaal onder aan in een regeltje oh ja contractduur .. 12 maanden. en geen verdere aktie nodig om de koop definitief te maken.


 


ik heb het abonnement meteen (binnen de wettelijke termijn van 14 dagen) geannuleerd om mogelijke afkoopsommen te voorkomen. maar ik vraag me af of ziggo dit zo mag doen. het lijkt mij dat het 'bewust'verzwijgen van een wezenlij konderdeel van het contract dat contract ongeldig maakt, en er dus nooit een afkoopsom uit dat contract kan voortvloeien. is er een jurist die daar antwoord op kan geven.