Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

An
An77 - 27-09-2021 12:10:45
Vakantie & Reizen

Geprint vaccinatiebewijs voor Egypte en gestelde eisen

Ik heb een reis geboekt via vakantiediscounter naar egypte, we vliegen met easyjet. op onze vorige reis met easyjet zijn we geweigerd omdat we de spaanse qr-code niet hadden. hadden we helemaal gemist (onze fout) en door personeelsgebrek bij het inchecken van de bagage ontdekten we dit pas een half voor de vlucht dus niet genoeg tijd om het alsnog te regelen (ook omdat easyjet niets kon doen, zelfs niet vertellen hoe we aan die code konden komen). bij aankomst op mallorca bleek daar nog alle gelegenheid om op het vliegveld die spaanse qr-code te regelen, er zaten meerdere mensen klaar achter computers om de passagiers te helpen die net als ons niet goed genoeg voorbereid waren geweest. waarom wist easyjet dit niet en waarom werden we zo bars geweigerd op onze vlucht? ok, licht 'trauma' hiervan opgelopen... 

voor de vlucht naar egypte moet het nederlandse coronavaccinatiebewijs geprint worden inclusief de data van de vaccinaties. het geprinte bewijs vermeldt echter alleen de datum van de laatste vaccinatie. volgens easyjet is de reiziger zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken aan welke eisen je moet voldoen. vakantiediscounter vindt hetzelfde en verwijst alleen naar de overheidsinformatie. de helpdeks van het ministerie van buitenlandse zaken begreep de vraag maar kon ook niet met zekerheid zeggen of dit zo goed komt. rest de autoriteiten van egypte vragen. ehm, hoe dan? en ben ik nu de enige die deze vraag heeft? en is het echt logisch dat ik zo'n vraag niet kan stellen bij degene bij wie ik de reis afneem of bij de maatschappij met wie ik vlieg? en zo ja, heeft iemand anders dan misschien deze vraag al gesteld bij het consulaat of de ambassade van egypte:)?