Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Co
Consu22294 - 19-10-2021 09:04:02
Geldzaken & Recht

In hoeverre huurkoop overeenkomst auto bindend onder voorbehoud financiering?

Ik zou graag een auto op basis van financial lease afnemen. ik heb hiervoor een overeenkomst getekend, onder voorbehoud van goedkeuring financiering (kredietcheck bij de volkswagen bank). hiervoor heb ik alle documenten aangeleverd, helaas kreeg ik na een aantal dagen het bericht dat het op enkel mijn naam niet financieel haalbaar was en of mijn ouders mee willen tekenen.

op dat moment wilden zij dit wel, ook van hen heb ik toen de gegevens aangeleverd. de financiering is akkoord gekomen en ik zou samen met mijn ouders naar de dealer gaan om te tekenen. 

mijn ouders zijn echter zelf momenteel bezig met het ophogen van hun hypotheek om een auto te kopen. alles is op het moment akkoord, alleen moeten zij enkel nog tekenen bij de notaris. dit duurt erg lang, naar waarschijnlijkheid kunnen zij half november terecht om te tekenen. in de tussentijd zijn zij dus erg bang geworden dat wanneer zij met mij meetekenen, dit negatieve gevolgen heeft voor hun eigen proces. zij willen mij graag helpen, maar wel pas nadat hun eigen zaken zijn afgerond. 

over bovenstaande heb ik toen direct de dealer geïnformeerd. gisteren krijg ik een e-mail terug met dat de overeenkomst, met de goedkeuring van de financiering, definitief is geworden en als ik hier vanaf wil ik 15% van de aankoopwaarde als annuleringskosten moet betalen.

mijn vraag is, aangezien mijn ouders momenteel niet willen tekenen (en ook nog nergens voor hebben getekend), is er wel degelijk sprake van een bindende overeenkomst? ik ben degene die getekend heeft, maar financiering op enkel mijn naam wordt niet goedgekeurd. goedkeuring van de financiering is enkel mogelijk mét mijn ouders, maar zij zullen nu niet tekenen. 

bedankt voor het meedenken! :)