Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elisahgirl
elisahgirl - 21-10-2021 23:11:57
Huishouden & Energie

Vibrerende wonig...HELP!

Een half jaar geleden heeft mijn huurbaas het appartement boven mij gerenoveerd.

op het moment dat de nieuwe bovenbuurman introk, merkte ik meteen een gigantisch geluids verschil.

dat niet alleen, maar letterlijk bij iedere stap die hij zette, trilde/vibrerende mijn gehele appartement.

dingen vielen non stop om, lijstjes van de muur enzovoort. maar het ergste vond ik nog dat ik een half jaar lang, echt iedere nacht meermaals wakker schrok doordat mijn hele bed schudde.

hier heb ik meermaals bij mijn huurbaas over geklaagd, zijn excuus was destijds dat hij echt niet de vloer ging open trekken omdat hij net ingetrokken was. hier had ik enigszins begrip voor.

maar nu is hij net verhuisd. in mijn perspectief de uitgelaten kans om het probleem op te lossen, voordat er nieuwe bewoners intrekken.

destijds opperde ik de eventuele oorzaken:
het laminaat te strak tegen de muur,
niet de juiste ondervloer.

over de ondervloer zei hij meteen dat het dezelfde was als voorheen. waarop ik antwoordde dat het nu wel ander laminaat op lag. en dat het dus mogelijk kon zijn dat er nu dus een andere onder moest.

over het laminaat te strak tegen de muur, stuurde hij vandaag twee fotos als bewijs dat het dus niet te strak lag. waarmee het voor hem een gedane zaak was. terwijl het voor mij een teleurstelling was, aangezien dit makkelijk opgelost kon worden. maar als dat het niet is, wat dan wel?!?

in het kort gezegd, mijn huurbaas neemt mijn klachten nooit echt serieus. hij wuift ze altijd weg. en ik kan heel veel hebben, maar het gebonk, de continue vibraties, hebben ervoor gezorgt dat ik standaard mentale & echt fysieke klachten heb, waarvan voorheen nooit sprake was.

wat moet ik doen om dit op te lossen?!


extra info
-het huis is van zichzelf super gehorig, echter was er voorheen nooit sprake van trillingen.
-het voelt alsof de tussenruimte nu als een soort klankkast/versterker werkt.
-het voelt alsof het geluid vanuit de tussenruimte in het plafond door naar de muren gaat.
hier is het geluid dan ook echt extreem. soms moet ik gewoon op een stoel net voor mijn bank gaan zitten, anders doet het letterlijk zeer aan mijn oren. nou ben ik aardig wat herrie gewend, maar het lijkt wel of vooral de trillingen mijn gehoor aantasten.

bij voorbaat dank voor jullie tips & advies