Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
Joop F - 28-10-2021 14:06:12
Geldzaken & Recht

Veiligheid KvK bij verzoek om UBO registratie

Verenigingen en stichtingen krijgen vanuit de kvk een verzoek om in te schrijven in het ubo register. een wettelijke verplichting. 
wat men wil weten van bestuurders o.a., van verenigingen en stichtingen is: voornamen en achternaam, het bsn nummer en een copy van het identiteitsbewijs, voor en achterkant, bsn nummer, alleen pasfoto en handtekening mogen worden afgeplakt. nu is bekend dat kvk te pas en te oppas gegevens uit regiusters doorverkoop aan derden. tevens heeft justitie en de belastingdienst vrijelijk inzage in de gevens. 
gelet op de huidige discussie betreffende de toeslagen affaire, wie is nog wel een betrouwbare partner en hoe wordt iets gewaarborgd, is dit weer een 
regelgeving waar men onbeperkt inzage heeft over bsn nummers en identiteit. hoe zit het met de vga want bij de stukken is hier niets over terug te vinden, ook niet op de website van de kvk en hoe kan men garanderen dat de gegevens niet, middels een gehackte computer van de kvk op straat komen te liggen.????
dit betreft niet een individueel probleem maar van vele duizende stichtingen en verenigingen. .