Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

TheFeenem
TheFeenem - 31-10-2021 12:44:00
Auto & Vervoer

Zijn electrische fietsen wel zo duurzaam ?

Ik rijd zelf op een spartamet en ik weet dat dat niet echt milieuvriendelijk is. een tijdje terug werd ik ingehaald door een man op leeftijd die op een elektrische fiets reed. begint die me toch tegen mij uit te varen dat ik me dood moet schamen dat ik op zo'n vervuilend ding rijd gecombineerd met de (on)nodige krachttermen en ging toen met een rotvaart heen. 
ik ben zo geschrokken dat ik niks meer wist te zeggen. ben zelf 63 en heb reuma maar kan een electrische fiets even niet betalen.
nou vraag ik me af hoe duurzaam elektrische fieten eigenlijk zijn. stroom wordt niet aldijd groen opgewekt. accu"s gaan meestal maar 3 jaar mee en volgens mij zijn die qua productieproces en als ze afgevoerd moeten worden voor het milieu wel vervuilender dan mijn tweetaktmotortje waar ik nog geen 10 km per week op rijd.
ik heb zo het idee dat als meneer echt milieubewust wil fietsen hij met een goede fiets met meerdere versnellingen pas echt goed bezig is.