Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ha
Hansbeus - 04-11-2021 15:10:07
Auto & Vervoer

Worden bekeuringen wel gecontroleerd voordat ze worden verzonden?

Ik ontving een bekeuring van € 259,00 omdat ik door een rood verkeerslicht zou zijn gereden. 
dit leek me sterk, ik vroeg daarom de foto's op. wat bleek, op de foto's is duidelijk te zien dat ik stil sta vóór de stopstreep terwijl een ambulance over de linker rijstrook door het rode licht rijdt. ik kan mij de situatie nog goed herinneren; de ambulance voerde optische- en geluidssignalen en vertraagde tijdens het passeren van de kruising.
ik kan mezelf voorstellen dat (vooral oudere) mensen die niet de beschikking hebben over een computer of niet in staat zijn de foto's op te vragen door zo'n bekeuring worden overvallen en uit angst voor de eventuele gevolgen toch maar klakkeloos betalen terwijl ze niets fout hebben gedaan. dit zou voorkomen kunnen worden als er bij het cjib gecontroleerd wordt voordat een bekeuring de deur uit gaat. ik denk dat er op de huidige manier van werken, zonder controle dus, veel onterechte boetes worden ontvangen!
wellicht is dit een issue om eens aan de orde te stellen in een uitzending?

met vriendelijke groet,

hans van beusekom,
valkenswaard.