Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ahansen
ahansen - 30-11-2021 19:42:18
Auto & Vervoer

Is dit een uitrit?

Beste,
ik zoek duidelijkheid over de volgende situatie. de bijgevoegde foto is van een afgesloten parkeerplaats direct gelegen aan een sportterrein te nijmegen. wanneer men dit parkeerterrein verlaat, is hij/zij dan verplicht voorrang te verlenen aan ál het overige verkeer, of geld hier de regel, rechts gaat voor?
deze parkeerplaats heeft één in-/uitgang. naar mijn inzien betreft deze in-/uitgang een duidelijk een uitritconstructie waarbij men voorrang moet verlenen aan ál het overige verkeer (voetgangers, bestuurders, etc). dit herken ik aan het duidelijke verschil in het wegdek, de aangelegde (stoep)rand, trottoir en lichte ophoging bij het verlaten van het afgesloten parkeerterrein. er staan géén borden die aangeven dat het om een normale weg gaat met gelijkwaardig kruispunt. deze parkeerplaats heeft géén doorgang waarmee je met de auto of fiets eventueel zou kunnen doorrijden, er staan namelijk geen borden die aangeven dat het een doodlopende weg betreft. met andere woorden, het betreft dus een gesloten parkeerplaats met maar één in-/uitgang. valt dit niet onder de wet 'bestemmingscriterium' waardoor artikel 54 van kracht wordt? een parkeerplaats is nu eenmaal géén doorgaande weg, en al helemaal niet wanneer er niet doorgereden kan worden aan de andere kant maar er maar één in-/uitgang aanwezig is. kortom, gaat het gewoon om een uitrit, of zie ik iets over het hoofd?
dank!