Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Shadowfax
Shadowfax - 30-12-2021 14:19:18
Geldzaken & Recht

Beschikbaarheid vermeld in contract?

Ik heb gereageerd op een vacature als oproepkracht waarbij je dus ook in de avonden en weekenden moet werken. het bedrijf is 24/7 open en je kunt dus werken wanneer je wilt. voordat ik op gesprek ga bij het bedrijf zelf heeft het uitzendbureau mij al gevraagd om mijn beschikbaarheid in te vullen. opzich kan ik nu alle dagen savonds werken en in het weekend ook. ik heb dat ook aangegeven maar als de sportscholen en dergelijke weer open gaan veranderd dat weer natuurlijk.

nu vraag ik me af: is het tegenwoordig gebruikelijk om de beschikbaarheid van een oproepkracht te vermelden in een contract? ik heb vaker min-max contracten gehad en daarin stond alleen dat ik 3-24 uur beschikbaar moest zijn voor werk en dat het bedrijf open is van 8 tot 18 uur. mijn beschikbaarheid werd pas besproken toen ik eenmaal aangenomen was.