Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gj
gjansen002 - 09-03-2022 11:27:31
Huishouden & Energie

Vervanging watermeter

Ik woon bijna 7 jaar op mijn huidige adres. onlangs werd in november 2021 de watermeter vervangen omdat deze defect was. bij de eindafrekening kwam ik tot de ontdekking dat ik weliswaar relatief weinig water verbruik maar wel een hoger bedrag betaal dan mijn buren. bij navraag bij waterleidingbedrijf  vitens bleek dat ik een meter heb met een grotere capaciteit en dat het vastrechtarief daarvan ongeveer een factor 4 tot 5 maal hoger is dan een meter met een capaciteit voor normaal particulier gebruik. op mijn vraag of de huidige meter vervangen kan worden voor een meter met normale capaciteit blijkt dat dit kan, maar dat dit 530 euro exclusief btw kost. dat vind ik een erg hoog bedrag en heb dat ook aangegeven bij vitens en meteen gevraagd waarom vitens bij het verwisselen van de meter eind vorig jaar niet meteen een meter heeft geplaatst met een "normale" capaciteit. het antwoord van vitens was teleurstellend: u zal dat zelf in de gaten moeten houden en vitens blijft bij haar standpunt: vevangen kan, maar kost 530 euro ex btw. 
in een brief aan vitens heb ik mijn klacht weergegeven en eveneens aangegeven dat vitens inmddels al meer dan 1000 euro alleen aan vastrecht heeft geind in vergelijking met een normaal vastrecht. 

mijn vraag aan kassa is: is het normaal dat een (semi) overheidsbedrijf zo'n hoog bedrag berekent voor het vevangen van een meter naar een kleinere capaciteit? en is dat bij andere waterleidingsbedrijven ook zo? vitens heeft een monopoliepositie, ik kan niet overstappen naar een ander waterleidingsbedrijf.

graag hoor ik van u.
[edit gegevens - redactie]