Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Evergreenium
Evergreenium - 09-03-2022 17:15:05
Geldzaken & Recht

308 euro boete voor gemiste Arbo Afspraak van werkgever

Zoals de titel het al zegt. ik heb vandaag de schrik van m'n leven gehad. ik ben een 22 jarige student die een baan in de horeca heeft. helaas ben ik sinds december uitgeschakeld omdat ik mijn enkelbanden heb gescheurd. 

netjes ben ik iedere 5 weken naar de arboarts gegaan om voortgang te bespreken (die er helaas nog niet in zit). vannochtend had ik de volgende afspraak staan maar die ben ik gewoon blindelings vergeten omdat ik bij de fysio zat. er is 1 keer gebeld maar die kwam naar boven in mijn telefoon als 'spam' en kon deze ook niet opnemen want: zat bij de fysio - geen voicemail ingesproken niks. al snel schoot me te binnen dat ik m'n afspraak was vergeten. ik heb dat zelfde moment (net 30min later) direct gebeld naar de arbo en mijn excuses tienduizend keer aangeboden en de reden uitgelegd en gevraagd om een nieuwe afspraak. dat werd geregeld. 

daarna heb ik m'n werkgever gebeld en het probleem uitgelegd en dat het echt niet mijn bedoeling was. hun begonnen direct te dreigen met 'consequenties. boete betalen' dus ik was al helemaal in de stress. ik heb niet veel geld als student zijnde... 

mijn ouders en ik zeiden dat het waarschijnlijk we boete zal zijn van 50 á 100 euro. alsnog veel geld maar oké. toen ik de mail kreeg waarin stond dat 308 euro van mijn salaris aankomende maart ingehouden zou worden zonder enig overleg of ik dit geld wel kon missen! ik moet ook gewoon toch kunnen leven?! moet ook m'n huurtje betalen en boodschappen! er zat geen factuur bij niks dus vraag me af waar ze dit extradionare bedrag vandaan halen. 

ik ging net in de arbo regels zoeken en er staat dat dit helemaal niet mag! een werkgever mag dit alleen doen als er sprake is van opzet en dat is er zeker niet! ook mag pas salaris ingehouden worden na een 2de gemiste afspraak want de eerste is altijd een waarschuwing. 

hoe moet ik dit aanpakken?