Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

De
De Vries 1 - 27-03-2022 07:38:52
Winkels & Webshops

Recht op onderliggende factuur?

hallo, 

ik heb door een firma twee prefab gebouwtjes in mijn tuin laten plaatsen. hiervoor heb ik een vaste prijs bedongen exclusief kraankosten. na plaatsing ontving ik een aanvraag om de een factuur voor meerkosten te accorderen. dit heb ik gedaan, maar direct gebeld om dit te corrigeren, omdat er geen meerkosten in de offerte stonden, maar alleen kraankosten die ik nog moest voldoen. ook bleek dat in de meerkosten factuur ook al eerder door mij betaalde kosten opnieuw waren gefactureerd. ik kreeg een mail waarin dit bevestigd werd en de kosten aangepast. prima dacht ik. maar toen werd ik de volgende dag gebeld, dat degene die mij die mail had gestuurd dat niet had mogen doen omdat de eerst genoemde prijs toch correct was. ik gaf aan dat er in de genoemde prijs zaken berekend waren die in de offerte onder vaste prijs vielen. 



ik kreeg een warrig verhaal voorgeschoteld waarom de nota toch correct was en heb toen gezegd: pak die offerte er even bij, dan zie je meteen dat je me onzin vertelt.
stuur me even een gespecificeerde nota.

in de gespecificeerde nota stond exact het eerder genoemde bedrag - 1000 euro met daarbij vermeld dat de kraan een mininmum afname dagprijs had. 

ik weet niets over kraanhuur, maar de machinist is hier twee uur geweest en gaf aan dat hij op moest schieten omdat hij door moest naar een volgende klus.

ik heb de kraan firma gebeld en gevraagd of ze dag of uurprijzen hanteren en zij gaven aan een minimale afname te hanteren van óf een aantal uur, óf in het geval van hele grote kranen een dagprijs.
toen ze vroegen waar de klus was zei
ik dat ze al geweest waren en wie ze ingehuurd had en toen waren ze not amused.

ik heb de firma gemaild dat ik de ontransparante en warrige communicatie niet in orde vind en een onderliggende factuur wil
zien met die dagprijs erop voordat ik betaal, of als optie b dat ik het bedrag in de tweede mail betaal, zonder verdere vragen.

ik kreeg andtwoord dat ze mijn verwarring begrepen, het niet de bedoeling was me een vervelend gevoel te geven en met een passende oplossing zouden komen.

twee weken later kwam de passende oplossing: wij gaan jou niets laten zien en jij gaat gewoon betalen.

toen heb ik de leidinggevende gebeld om te zeggen dat ik de oplossing niet passend vind en de factuur wil zien. wat er toen gebeurde was ronduit absurd: mij werd achterbaksheid en onbeschoftheid verweten omdat ik achter hum rug om bij het kraanbedrijf geinformeerd had naar richtprijzen. mij werd verweten voor een dubbeltje op
de eerste rij te willen zitten. ik werd als een kleuter toegesproken: je bent zo blij met je gebouwtjes en nu wil je dat verpesten door moeilijk te gaan doen? we kunnen ze ook gewoon weer weghalen hoor...wat wil je nou? ze zei dat ik nu mijn lesje ook weer geleerd had, had ik het maar moeten dichttimmeren.

ik zei dat mijn vraag erg simpel
was en dat een passende oplossing begint bij transparantie. zodra er een kopie van de onderliggende factuur ligt betaal
ik per ommegaande.

de manager gaf aan dat niet te doen, omdat zij dat nooit doen en alleen in goed vertrouwen werken. ik heb  volgens hun niets te maken met de prijsagspraken tussen hun en hun leveranciers. 

ik was echt totaal ontregeld door de niet inhoudelijke, onzakelijke  bitchslap
die ik kreeg en heb gezegd dat ik nog niet klaar ben met ze en pas betaal al de nota boven water is.

dit is een bedrijf met een miljoenenomzet en ik ben een peanut zzp er zonder rechtsbijstand verzekering. ze weten dat advocaatkosten niet in verhouding staan tot het bedrag waar het om gaat.

mijn eerste reactie was: ik betaal dan ben ik van ze af, temeer omdat mijn
moeder recentelijk overleden is en ik nu liever met ander dingen bezig ben, maar ik voel me ook geintimideerd en vraag me inmiddels af wat ze te verbergen hebben. ze doen zo raar en persoonlijk agressief.

is er hier iemand die de vraag of ik recht heb op inzicht in de voorliggende nota? of mogen zij mij die weigeren en gewoon een willekeurig bedrag achteraf roepen?

wat is verstandig om te doen?