Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ke
Kevin2305 - 02-05-2022 14:57:43
Geldzaken & Recht

Huurverhoging parkeerplaats appartement

Afgelopen week heb ik van mijn verhuurder (vrije sector) te horen gekregen dat het bedrag voor mijn parkeerplekken per 1 juli omhoog gaat met 2,3%. nu heb ik 3 losse huurcontracten: 1 van mijn appartement en 2 losse van twee parkeeplekken. nu staat er in mijn huurcontract van mijn appartement een stukje over de huurverhoging, maar dit staat nu in de huurcontracten van de parkeerplekken. het enige wat in het contract van mijn parkeerplekken staat is: 


13 onverbrekelijke verbondenheid huurovereenkomst appartement
13.1 deze huurovereenkomst is onverbrekelijk verbonden met de tussen verhuurder en huurder
gesloten huurovereenkomst voor het appartement gelegen in het complex aan de ..... te ..... deze huurovereenkomst kan niet afzonderlijk worden opgezegd door huurder. bij huuropzegging van het bijbehorende appartement komt deze huurovereenkomst met betrekking tot de parkeerplaats automatisch per gelijke datum te vervallen.
13.2 tussen partijen is overeengekomen dat de gehuurde parkeerplaats niet dient te worden beschouwd als een onroerende aanhorigheid en dat de overeengekomen huurprijs heeft te gelden als een redelijke vergoeding voor het gebruik van een parkeerplaats, dit mede gezien het prijspeil van vergelijkbare parkeerplaatsen ter plaatse.

nu lees ik overal dat een verhuurder verplicht is om in het huurcontract huurverhogingen te vermelden, maar dit staat niet in alle drie de contracten. weet iemand of dit verplicht is of dat als het in het huurcontract van het appartement staat dat het voldoende is?

alvast bedankt!