Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Martinesterre - 04-05-2022 21:06:26
Garantie & Verzekeringen

Servicecontract gehoorapparaten

we gingen op gehoortest, wetende dat de verzekering 75% vergoed en 25 % zelf betaald moet worden. we kwamen eerst bij beter horen, 2 hoortoestellen, (we hadden geen vrije keus want ze verkopen alleen eigen merk) dan oplader van 388 euro erbij, enz. maar wat ook aangeraden werd sluit 1 van de 3 verzekeringen af zodat al uw reparaties gedekt zijn. dus nog een x tussen 3 a 400 erbij. al snel 1100 euro zelf bijbetalen.
we gingen naar roos in zwolle want die was ook gecontracteerd. weer 2 hoortoestellen maar de eigen bijdrage was nu opeens geen 125,00 maar 180 per toestel, maar we hadden wel een beperkte eigen merk keuze. de oplader was goedkoper, maar ook nu weer sluit een service contract af voor 5 jaar voor al uw reparaties. 


de consumentenbond waarschuwt nog sluit geen servicecontract af omdat alle reparaties al in de kosten van 75% vergoeding zitten.
echter de firma geeft aan dat zij wel de jaarlijkse controle doen maar voor al het andere kosten in rekening brengen. te denken aan mankracht uren.
maar ook nu kunnen wij een service contract afsluiten voor bijna 500 euro voor 5 jaar. dan bedoel,ik geen diefstal/verlies verzekering
ik bel achmea en na verschillende keren in de wacht verteld de dame mij dat alle nota,s voor reparatie gewoon door de gecontracteerde audiciens ingediend kunnen worden 5 jaar lang. dus als klant hang ik hier niet tussen.
dus weer een andere audicien opgezocht, die vertelde ik ben verplicht om u voor die 75% vergoeding 5 jaar lang gratis te helpen. dat houd in 1x per jaar een basis controle van 20 minuten. maar daar kan ik het niet voor doen, dus ook bij mij koopt u een service contract voor 160 euro voor 5 jaar.
dus ook even bij schoneberg op de website gekeken en weer de keuze tussen 3 contracten. allemaal een beetje vaag opgesteld. maar ik zie door de bomen het bos niet meer, en dat voor iemand met gewoon gemiddelde ouderdoms gehoorproblematiek.
de verzekering vergoed dus zeg maar 125 euro per oor voor categorie 3, maar hoe je het ook wendt of keert overal moet ik bijna 1000 euro zelf bijbetalen.
wie kan mij adviseren