Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Bento Evers - 06-06-2022 14:59:37
Geldzaken & Recht

Belastingdienst kan mijn bezwaar niet tijdig beantwoorden, wel boeterente

Helaas is vorig jaar mijn moeder overleden op 2 juli. mijn broer en ik hebben toen een huis geerft, waarover we uiteraard erfbelasting hebben betaald.
echter bij het overlijden van mijn vader hebben mijn broer en ik ons erfdeel al gekregen, en waren dus al gedeeltelijk eigenaar van het pand. we hebben daar toen ook erfbelasting over betaald.

toen de aanslag van de erfenis van mijn moeder binnenkwam, bleek er een verkeerde woz waarde te zijn gehanteerd door de belastingdienst, waarop ik bezwaar heb gemaakt. en dat werd ook snel en goed afgehandeld. echter toen de nieuwe aanslag binnen kwam bleek dus dat de belastingdienst is "vergeten" dat we al gedeeltelijk eigenaar van het geerfde pand zijn. dus een te hoge aanslag, naar mijn mening.

wederom bezwaar gemaakt. wij hebben inmiddels antwoord gehad van de belastingdienst, en uitstel van betaling gekregen. wel moeten we het niet betwiste bedrag aan belasting betalen. maar, nu komt het. als later blijkt dat mijn bezwaar niet gegrond is, moeten we een boeterente van 4% betalen over het resterende te betalen bedrag.

is dat niet heel erg vreemd. de belastingdienst kan niet tijdig mijn bezwaar behandelen, en ik moet straks een boete gaan betalen??

heeft iemand anders ook deze ervaring ??